Valikko Sulje

Omena päivässä

Englantilaiset väittävät omenan päivässä pitävän lääkärin loitolla. Vaikka tämä olisikaan kirjaimellisesti totta, siinä piilee kuitenkin totuuden siemen. Omena on monin tavoin terveellinen hedelmä, jonka käyttöä kannattaisi suosia.

Viimevuosina omenan kulutus on monissa maissa laskenut ja tilalle on tullut toinen toistaan eksoottisempia hedelmiä, joita syödään yhä enemmän. Etelän hedelmät ovat toki myös arvokkaita, mutta on sääli, että niitä syödään omenan kustannuksella. Omena on harvoja kotimaisia hedelmiämme ja sillä on etuja, joita etelästä tuotetuilla hedelmillä ei ole. Omena sisältää monia aineita, jotka tekevät siitä erityisen hyödyllisen.

Fosforia aivoille

Sanotaan, että yksikään ajatus ei ole mahdollinen ilman fosforia. Omenassa on elimistölle helposti hyödynnettävässä muodossa olevia fosforiyhdisteitä. Fosfori on välttämätön aine aivotoiminnalle. Omena on siksi erittäin hyvä luonnontuote aivojen aktiviteetin lisäämiseksi.

Koululaisille omena on mainio välipala. Omenan sisältämä fosfori pitää henkisesti aktiivisena, mikä auttaa menestymään opiskelussa. Omenan sisältämät fosforiyhdisteet auttavat myös ehkäisemään kevättalvelle tyypillistä väsymystä.

Suotta syrjitty

Omenan kunnollinen pureskeleminen esimerkiksi iltaisin, ennen nukkumaan menoa, puhdistaa hampaat ja sen hedelmähapot desinfioivat suun. Omenan hedelmähapoilla on hyvä vaikutus vatsan limakalvoihin. Paitsi että omena raikastaa suun, se normalisoi mahahappojen eritystä ja lieventää liikahappoisuutta. Myös haimarauhanen hyötyy omenan hapoista. Omenan syöminen on viisasta sen sisältämän fosforin vuoksi, se hoitaa vatsaa, suolistoa ja hermostoa ja pitää yllä luonnollista suuhygieniaa. 

error: Content is protected !!