Valikko Sulje

J. Knuuti … Kunnioittavaa puhetta, kiitos !

”Parannusehdotuksia Juhani Knuutin uutuuskirjaan (5) Pauliina Aarva 24.8. 2020” 

”Mitä ajattelisit, jos sinua tai jotakin hoitajaa, jolta olet saanut apua vaivoihisi, kuvattaisiin kuten alla?

”Käsitykseni on, että useimmat lääketieteen ulkopuolisia hoitoja antavat kokemusasiantuntijat eivät ole kylmäverisiä huijareita vaan ennemminkin omista oivalluksistaan haltioituneita ihmisiä, jotka ovat valitettavasti altistuneet virheelliselle tiedolle. Kun perustiedot fysiikasta, biologiasta ja lääketieteestä puuttuvat, virheelliset terveysväitteet voivat tuntua uskottavilta. Kuitenkin myös häikäilemättömiä huijareita ja käärmeöljykauppiaita on varmasti joukossa mukana” (Juhani Knuuti. Kauppatavarana terveys. Minerva Kustannus 2020, s. 32. Lihavoinnit minun tekemiäni.).” ”

”Tällä tavalla Juhani Knuuti ilmaisee käsityksensä yhdestä ihmisryhmästä eli useimmista, hänen itse kokemusasiantuntija-hoitajiksi luokittelemistaan henkilöistäjotka antavat hänen itse kehittelemäänsä luokitukseen perustuvia ”lääketieteen ulkopuolisia hoitoja”. Kirjailijan käsitys ei perustu tutkimustietoon. Se on henkilökohtainen mielipide.”

Käsitys on vähättelevä

”Kuvauksellaan kirjailija mitätöi monen hoitajan arvokkaan työn ja samalla aliarvioi kuluttajien omaa harkintakykyä erilaisten hoitojen käyttäjinä. ”Käärmeöljykauppias”- ja ”kylmäverinen huijari”-haukkumasanat ovat huonosti valittuja ja aiheuttavat lukijoissa pohdintoja kirjan puolueettomuudesta.”

”Kaikkia ihmisryhmiä kuuluu tietokirjassa kohdella kunnioittavasti, sillä haukkumasanat ja myös hienovarainen ironia haavoittavat. Luonnehdinnallaan lääketieteen tiedeyhteisöä edustava, professorin viran haltija, määrittelee yhden kansalaisten ryhmän omista oivalluksistaan haltioituneiksi ihmisiksi, jotka ovat altistuneet väärälle tiedolle.” ….. https://liinanblogi.com/2020/08/24/kunnioittavaa-puhetta-kiitos-parannusehdotuksia-juhani-knuutin-uutuuskirjaan-5/

error: Content is protected !!