Valikko Sulje

Hyönteisbioaseiden kehittäminen

YLE- Uutiset

Asevoimia syytetään hyönteisbioaseiden kehittämisestä

”Yhdysvaltain edustajainhuone haluaa Pentagonin tutkivan väitteet, joiden mukaan borrelioosin leviäminen johtui maan asevoimien kokeista, joissa punkeista olisi tehty bioaseita, kertovat The Guardian (siirryt toiseen palveluun) ja CBS News (siirryt toiseen palveluun).

Edustajainhuone on hyväksynyt republikaaniedustaja Chris Smithin ehdotuksen (siirryt toiseen palveluun), jonka mukaan puolustusministeriön tulee käynnistää selvitys, tekikö Yhdysvallat vuosina 1950–1975 kokeita, joissa tutkittiin puutiaisten ja hyönteisten käyttämistä biologisina aseina.

Selvityksen pitäisi arvioida kokeiden laajuus sekä ottaa selvää, vapautuiko laboratorioista tarkoituksella tai vahingossa bioasekokeisiin liittyviä punkkeja tai hyönteisiä.

Edustajainhuone hyväksyi viime viikolla Smithin ehdotuksen osaksi tulevia puolustusmenoja käsittelevää lakiehdotusta.

Toistaiseksi on epäselvää, päätyykö Smithin ehdottama selvitys osaksi lopullista puolustusbudjettia. Edustajainhuoneen lakiehdotus täytyy vielä sovittaa yhteen senaatin vastaavan aloitteen kanssa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (siirryt toiseen palveluun) mukaan punkkien levittämä borrelia-bakteeri voi aiheuttaa borrelioosiksi kutsutun infektiotaudin ihmiselle. Hoitamaton borrelioosi voi aiheuttaa monenlaisia oireita ihossa, hermostossa, nivelissä tai sydämessä.”

 

https://yle.fi/uutiset/3-10881984?fbclid=IwAR2wCivoXxPnd2Az0aAW1erAddU-amK2U3so_osunKT3twQbdsn3G9s-kAo

error: Content is protected !!